hit
counter

Wie zijn wij?

Beste klant,
Voor onze zaak zijn we op zoek gegaan naar een naam die de link met het verleden aangeeft, maar toch ook nét iets anders was…. We kozen voor ‘Den Bascuul’ , zoals deze plaats hier 60 jaar geleden heette, toen hier nog ‘nen bascuul’ stond die de ‘marchandise’ woog van het goederenstation vlakbij de ‘oude’ spoorweg; nu een druk bereden fiets- en wandelpad.   Haar jarenlange aandacht voor het belang van gezonde voeding en voor de ecologische aspecten van eerlijke en heerlijke landbouwproducten, en haar liefde voor het koken met deze producten, deden Sophie beslissen om al haar energie en passie in de weegschaal te leggen en tot uiting te brengen in de uitbating van  bistro ‘Den Bascuul’.  De ingrediënten voor onze gerechten zijn overwegend  van biologische oorsprong, en - als het even kan - ook  fairtrade, seizoensgebonden, lokaal geteeld (o.a. ‘bioboerderij De Voldoening, de voldoening - bioboer Kurt Nevejans, eigen teelt uit ons voedselbos De Binders, geitenboerderij 't Eikenhof,  …).   Ook wat vegetarische gerechten, vlees of vis betreft, trachten we een mooi evenwicht en een duurzaam aanbod te realiseren. Zowel de toevallige passant als de vaste klant willen we bereiken met een veelzijdig aanbod, gekruid met enkele Lokerse accenten. Vanzelfsprekend bekoren we graag ook de koffie- en theeliefhebbers, de ijs- en pannenkoekenlekkerbekken, de trappistendrinkers, de fiets- en wandelliefhebbers, ….   Voor de inrichting hebben we gekozen om te werken met warme en gezellige kleuren, aangepaste verlichting, en enkele mooie prints van het vroegere ‘Gezoârde’ (Eksaarde).   Dé rode draad?   Onze klanten opnieuw laten ontdekken hoe authentiek en verrassend heel wat klassieke en vergeten groenten kunnen smaken in dit mooie kader.      
Laat het u smaken!
Sophie en Ronny Van Driessche – Anthuenis